chrupiące marynowane squash bez sterylizacji

2 godz. 0 min.
2 porcje
Chrupiące kiszone squashy bez sterylizacji
Olga Gagarowa, stock.adobe.com
0

Różne sposoby gotowania marynowanych squashów są mniej więcej takie same jak przepisy na ogórki. Dzisiaj powiem Ci, jak sprawić, by były bardzo chrupiące, ale bez sterylizacji. Przepis jest nie tylko pyszny, ale także wygodny.

Składniki

  • Patisson (małe) – 1.2 kg
  • cukier - 2 art.
  • sól - 2 art.
  • ocet - 4 art.
  • czosnek - 2 ząbki
  • woda - 1 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj Kabaczek i gotuj przez około 7 minut we wrzącej wodzie.

Włóż je do czystych słoików z czosnkiem. Możesz dodać koperek, liście, chili lub coś innego.

Zagotuj litr wody z cukrem, solą i octem.

Napełnij Kabaczek, przykryj i odstaw na 10 minut.

Odcedź marynatę, zagotuj ją ponownie i wlej Kabaczek.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy