adjika z ostrej papryki na zimę

15 min
12 porcji
Adżika z ostrej papryki na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Ten przepis nie zawiera pomidorów i papryki. Adjika jest zrobiona wyłącznie z gorzkiej papryki z dodatkiem czosnku i niektórych przypraw. Nawet bez gotowania i sterylizacji jest doskonale przechowywany w chłodnym miejscu do 2 lat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odłóż jeden strąk ostrej papryki na bok, resztę przekrój na pół i obierz nasiona.

Zmiel czosnek, cały i obrany pieprz w blenderze.

Dodaj przyprawy, cukier, sól i dobrze wymieszaj.

Rozłóż Adjikę w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i umieść w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy