Dzisiaj opowiem wam o pysznym i zdrowym przepisie na keczup pomidorowy z musztardą, który można przygotować na zimę. Ten keczup jest bardzo aromatyczny i bogaty i idealnie nadaje się do stosowania jako sos do różnych potraw.
Składniki
- pomidory - 3 kg
- musztarda - 1 art.
- proszek musztardowy - 1 łyżeczka
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- ocet - 1.5 art.
- sól - 1.5 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- czosnek - 7-8 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel pomidory blenderem i przetrzyj przez sito.
Doprowadź tłuczone ziemniaki do wrzenia i gotuj na małym ogniu, aż będą gęste.
Dodaj posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 10 minut.
Ponownie ubij keczup blenderem i dodaj pozostałe składniki.
Gotuj przez kolejne 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy