kawior grzybowy russula na zimę

45 min
4 porcje
Kawior grzybowy z russula na zimę
mizina, stock.adobe.com
0

Istnieją dziesiątki i setki sposobów na zbieranie grzybów w szczycie sezonu. Jednym z nich jest zrobienie domowego kawioru grzybowego. A dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go z russula. Najważniejsze jest, aby najpierw dokładnie wypłukać je z wszelkich zanieczyszczeń i brudu.

Składniki

  • Russula - 1.5 kg
  • marchew - 1 rzecz
  • cebula - 1 rzecz
  • Olej roślinny - 60 ml
  • sól - 0.5 łyżeczka
  • liść laurowy - 2-3 kawałki
  • ocet - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 godz.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i usmaż je na oleju, aż się zarumienią.

Gotuj russula przez 10-15 minut we wrzącej wodzie, pokrój w drobną kostkę lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj russula do smażenia, sól i gotuj wszystko przez około 25 minut.

Dodaj pozostałe składniki, gotuj jeszcze przez minutę i zwiń kawior w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy