dżem agrestowy z cytryną

50 min
4 porcje
Dżem agrestowy z cytryną
Okssi, stock.adobe.com
0

Bardzo często dodaję cytrynę do każdego dżemu i dżemu. Po pierwsze, usuwa mdłą słodycz niektórych półfabrykatów. Po drugie, daje niesamowity cytrusowy zapach. A smak jagód, takich jak agrest, ujawnia się w połączeniu z cytryną jeszcze lepiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj agrest i odetnij kucyki.

Cytryny sparzyć wrzącą wodą, pokroić i usunąć pestki.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa i dodaj cukier.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować dżem przez 40 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy