Zdarza się, że nie chcesz kawy, masz dość herbaty, a soki sklepowe z lemoniadami – nie to i nie jest przydatne. Ale tylko patelnia pachnącego domowego kompotu całkowicie rozwiązuje ten problem. Ponadto można go pić zarówno na ciepło, jak i na zimno. Proponuję dziś ugotować kompot z brzoskwiń i jabłek.
Składniki
- brzoskwinie - 400 g
- jabłka - 400 g
- czerwona porzeczka - 200 g
- czarna porzeczka - 200 g
- truskawka - 200 g
- cukier - 8 art.
- woda - 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wszystkie składniki, pokrój brzoskwinie i jabłka w kliny i zalej wszystko wodą.
Doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i wymieszać.
Gotuj kompot przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy