lecho z fasolą i pomidorami na zimę

45 min
4 porcje
Lecho z fasolą i pomidorami na zimę
larik_malasha, stock.adobe.com
0

Obfite i zdrowe lecho z fasolą i pomidorami to świetny sposób na zachowanie smaku lata i cieszenie się nim o każdej porze roku. To danie można przechowywać przez kilka miesięcy, co pozwoli Ci cieszyć się nim nawet w najzimniejszy zimowy dzień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa i posiekaj paprykę.

Zagotuj pomidora i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.

Dodaj posiekaną paprykę i wszystkie składniki oprócz octu.

Gotuj lecho przez kolejne 10-15 minut, wlej ocet i po kolejnych 3 minutach zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy