ogórki kiszone z ostrą papryką na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone z ostrą papryką na zimę
lisa870, stock.adobe.com
0

Zima nie musi być nudna, także w kwestiach żywieniowych. Ogórki kiszone z ostrą papryką są jasne, pikantne i odpowiednio urozmaicają zwykłe preparaty. Pobudzają apetyt jako przystawka i doskonale uzupełniają dania główne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć ogórki w zimnej wodzie przez kilka godzin.

Posiekaj paprykę, chili i cebulę losowo. Ułóż w czystych, suchych słoikach z ogórkami, koperkiem i liśćmi.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.

Spuść tę wodę.

Zagotuj czystą wodę z solą i cukrem. Dodaj ocet.

Zalej ogórki marynatą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy