dania główne 22.01.2022

pilaw Wegetariański w powolnej kuchence

55 min
5 porcji
Pilaw Wegetariański w powolnej kuchence
New Africa, stock.adobe.com
0

Masz powolną kuchenkę, ale nie wiesz, co w niej ugotować? Ugotuj pilaw wegetariański. Inteligentna technika zamieni apetyczne danie w prawdziwe arcydzieło. Ryż okaże się kruchy, warzywa chrupiące, a przyprawy szczególnie aromatyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewkę, zieloną fasolkę, pomidor, obraną cebulę i paprykę.

Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "smażenie".

Dodaj cebulę, marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj paprykę, pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne 4-5 minut.

Dodaj zieloną fasolkę, czarne ziarna pieprzu, zirę i sól. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj umyty ryż, wlej gorącą wodę i włącz tryb pilaw.

Zamknij pokrywkę i gotuj przez pół godziny. Po sygnale pozostaw naczynie do zaparzenia na kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy