Masz powolną kuchenkę, ale nie wiesz, co w niej ugotować? Ugotuj pilaw wegetariański. Inteligentna technika zamieni apetyczne danie w prawdziwe arcydzieło. Ryż okaże się kruchy, warzywa chrupiące, a przyprawy szczególnie aromatyczne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewkę, zieloną fasolkę, pomidor, obraną cebulę i paprykę.
Wlej olej roślinny do miski multicookera i włącz tryb "smażenie".
Dodaj cebulę, marchewkę i smaż na złoty kolor.
Dodaj paprykę, pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne 4-5 minut.
Dodaj zieloną fasolkę, czarne ziarna pieprzu, zirę i sól. Gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj umyty ryż, wlej gorącą wodę i włącz tryb pilaw.
Zamknij pokrywkę i gotuj przez pół godziny. Po sygnale pozostaw naczynie do zaparzenia na kolejne 15-20 minut.