dżem brzoskwiniowy z żelatyną

45 min
2 porcje
Dżem z brzoskwiń z żelatyną
czarny_bez, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać naprawdę gęsty dżem, musisz dokładnie ugotować nawet te owoce, które są bogate w pektyny i same dobrze gęstnieją. Ale możesz łatwiej rozwiązać problem i dodać trochę żelatyny. Znaczna oszczędność czasu i wysiłku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oparz brzoskwinie wrzącą wodą, zdejmij skórkę i usuń pestki.

Posiekaj je drobno i wymieszaj z cukrem i rozmarynem. Pozostaw na kilka godzin.

Namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Dodaj sok z cytryny do brzoskwiń, zagotuj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Usuń rozmaryn, zdejmij z ognia, wlej żelatynę i wymieszaj.

Wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy