Jeśli warzywa w zwykłej solance wydają ci się zbyt nudne i mdłe, zwiń je w pomidora. A następnie w przepisie powiem Ci, jak to zrobić poprawnie, aby słoik nie eksplodował i stał przez całą zimę do następnego sezonu.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 800 g
- bakłażany - 800 g
- papryka - 800 g
- czosnek - 4 ząbki
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 3 art.
- ocet - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- Olej roślinny - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj bakłażana i paprykę. Zmiel czosnek.
Przełóż obrane pomidory przez maszynę do mięsa, dodaj przyprawy, czosnek, cukier, sól, olej i ocet.
Zagotuj pomidora i dodaj paprykę z bakłażanem.
Dusić wszystko razem przez około pół godziny i zwinąć w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy