dżem jabłkowo-winogronowy

1 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem z jabłek i winogron
Elena Blokhina, stock.adobe.com
0

Dżem winogronowy-już sam w sobie jest dość świeży. A jeśli połączysz winogrona z innymi owocami, okazuje się podwójnie oryginalny. Na przykład proponuję dodać jabłka. Oprócz doskonałego smaku gwarantuję doskonałą konsystencję!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i drobno posiekaj.

Dodaj winogrona, przykryj cukrem i wlej wodę.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 7 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, dodaj przyprawy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Ponownie ostudź. W razie potrzeby usuń cynamon i ubij dżem blenderem.

Gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy