kompot z niedojrzałych gruszek na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Kompot z niedojrzałych gruszek na zimę
manyakotic, stock.adobe.com
0

Uwielbiam zbierać kompot na zimę w dużych ilościach, aby mieć zapas na cały sezon. Pozwala to zaoszczędzić czas i pieniądze oraz mieć dostęp do świeżych owoców w dowolnym momencie. Dzisiaj powiem Ci, jak konserwować niedojrzałe gruszki.

Składniki

  • Gruszka (niedojrzały) – 350 g
  • cukier - 300 g
  • woda - 2.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj gruszki i włóż do czystego słoika.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Odcedź tę wodę, zagotuj ją ponownie i zalej przez kolejne 20 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier, gotuj, aż się rozpuści i wlej z powrotem.

Zwiń słoik na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy