pomidory we własnym soku z czosnkiem na zimę

40 min
14 porcji
Pomidory we własnym soku z czosnkiem na zimę
proton_l3, stock.adobe.com
0

Każdego roku zamykam pomidory na zimę we własnym soku z czosnkiem. Nie wyobrażam sobie, jak można obejść się bez tego przedmiotu. Podaję warzywa na stole i używam soku pomidorowego do robienia sosów, smażenia i wielu innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrany czosnek i połowę pomidorów włożyć do przygotowanych słoików.

Przełóż pozostałe warzywa przez sokowirówkę.

Wymieszaj powstały sok z cukrem, solą, kwasem cytrynowym i mieszanką papryki.

Gotuj przez 5 minut i wlej do słoików z pomidorami.

Sterylizuj przez 15 minut, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy