Mówiąc o niezwykłych preparatach jagodowych, chciałbym osobno wspomnieć o solonych winogronach. To zupełnie wyjątkowa przekąska, która na pewno nie pozostawi obojętnym. A jednocześnie jest bardzo łatwy do przygotowania-mówię jak.
Składniki
- Winogrona - 2 kg
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 1-2 art.
- Goździk - 8 pąki
- liść laurowy - 4 kawałki
- ziele angielskie - 12 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż liście laurowe i przyprawy w sterylnych słoikach.
Umieść tam winogrona i zalej wrzącą wodą przez 5 minut.
Odcedź tę wodę, zagotuj ją ponownie z cukrem, solą i octem i ponownie zalej winogrona.
Zwiń słoiki z półfabrykatami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy