kiszone jabłka w słoikach na zimę

40 min
4 porcje
Kiszone jabłka w słoikach na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka kiszone jabłka wydają się być rodzajem przekąski. Ale ogólnie jest to tylko dar niebios dla talerzy z piklami. Można je podawać z mięsem i innymi potrawami. I wprowadzają różnorodność do stołu samą swoją obecnością. Mówię Ci, jak zrobić je w zwykłych bankach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jabłka i włóż do czystych, suchych słoików. Dodaj przyprawy do smaku.

Zagotuj wodę z miodem i solą, gotuj do rozpuszczenia i pozwól syropowi ostygnąć do temperatury pokojowej.

Napełnij jabłka syropem, Zamknij nylonowymi pokrywkami i odłóż na miesiąc w chłodne miejsce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy