Aby nie cierpieć z powodu braku witamin w zimie, zaopatrz się w przydatne półfabrykaty. Między innymi ugotuj sok z dyni z pomarańczą z miąższem. Gęsty, smaczny i piękny nie tylko uzupełni zapas składników odżywczych, ale także poprawi nastrój.
Składniki
- Dynia (miazga) – 3 kg
- pomarańczowy - 1 kg
- cukier - 500 g
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój miąższ dyni na małe kawałki i włóż do rondla.
Dodaj wodę i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.
Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Obierz i zmiel pomarańcze w blenderze.
Na patelni z puree z dyni dodaj cukier i masę pomarańczową.
Mieszaj i gotuj przez 15 minut.
Wlej sok do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy