pomarańczowy sok z dyni z miąższem na zimę

55 min
14 porcji
Sok z dyni z pomarańczą z miąższem na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Aby nie cierpieć z powodu braku witamin w zimie, zaopatrz się w przydatne półfabrykaty. Między innymi ugotuj sok z dyni z pomarańczą z miąższem. Gęsty, smaczny i piękny nie tylko uzupełni zapas składników odżywczych, ale także poprawi nastrój.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ dyni na małe kawałki i włóż do rondla.

Dodaj wodę i gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Obierz i zmiel pomarańcze w blenderze.

Na patelni z puree z dyni dodaj cukier i masę pomarańczową.

Mieszaj i gotuj przez 15 minut.

Wlej sok do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy