marynowana bazylia na zimę

35 min
1 porcja
Marynowana bazylia na zimę
matka_Wariatka, stock.adobe.com
0

Pachnące zioła i zielenie to kolejny piękny zbiór, który zawsze będzie przydatny zimą. Na przykład mówię Ci, jak gotować marynowaną bazylię. Przyda się w zupach, sałatkach, sosach i daniach głównych – i prawie wszędzie.

Składniki

  • bazylia - 1 pęczek
  • czosnek - 2 ząbki
  • Olej roślinny - 150 ml
  • sól - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oche drobno posiekaj bazylię i czosnek i włóż je do sterylnego słoika, naprzemiennie warstwami.

Posolić i polać olejem.

Zamknij słoik sterylną pokrywką i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy