brzoskwinie i morele w syropie na zimę

45 min
4 porcje
Brzoskwinie i morele w syropie na zimę
Anna Puzatykh, stock.adobe.com
0

Owoce brzoskwiń i moreli są tak soczyste i smaczne, że chcesz się nimi cieszyć przez cały rok. Jednym ze sposobów na zachowanie ich smaku na zimę jest konserwacja w syropie. Moje brzoskwinie i morele w syropie są idealnym dodatkiem do deserów lub po prostu na poranne śniadanie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z owoców i pokrój je w kliny.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 3-5 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i włóż owoce do syropu.

Ponownie zagotuj, gotuj przez kolejne 15-20 minut i zwiń morele z brzoskwiniami w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy