kawior z bakłażana po ormiańsku na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana po ormiańsku na zimę
Katik2020, stock.adobe.com
0

Nie jest przesadą stwierdzenie, że przepisy na kawior z bakłażana to dziesiątki, jeśli nie setki. A oto kolejny – tym razem po ormiańsku. Z przyjemnością dzielę się z Tobą sprawdzoną opcją. Gotuję go od kilku lat i jak dotąd nigdy go nie zawiodłem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz bakłażany i paprykę w piekarniku do miękkości przez około godzinę w 180 stopniach.

Obierz i drobno posiekaj wszystkie warzywa. Lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj olej i sól, zagotuj i gotuj kawior przez 1.5 godziny na małym ogniu.

Dodaj zioła i czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7 minut.

Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy