dżem śliwkowy z migdałami

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy z migdałami
Irina Schmidt, stock.adobe.com
0

Chętnie podzielę się moim ulubionym przepisem na dżem śliwkowy z migdałami na zimę. Łączy w sobie słodycz dojrzałych śliwek i migdałowy smak z teksturą. Ten przepis jest idealny dla tych, którzy szukają nowych sposobów na przygotowanie tradycyjnych półfabrykatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i pokrój je w kliny.

Przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadź śliwki do wrzenia i gotuj przez 15 minut.

Dodaj migdały i cynamon i gotuj przez kolejne 15 minut.

Ułóż dżem w czystych, suchych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy