dżem z dyni cytrynowo-imbirowej

50 min
4 porcje
Dżem z dyni z cytryną i imbirem
aamulya, stock.adobe.com
0

Dżem z tego przepisu to wspaniałe połączenie delikatnego smaku dyni z jasnym aromatem imbiru i świeżością cytryny. Idealnie nadaje się na śniadanie lub deser i jest łatwy do zrobienia w domu. Dalej w przepisie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój dynię. Napełnij wodą i gotuj do miękkości.

Zmiksuj dynię blenderem. Dodaj cukier i ponownie zagotuj.

Sparzyć cytryny wrzącą wodą, pokroić, usunąć pestki i zmielić cytrusy blenderem.

Zetrzyj imbir i wyślij z cytrynami do dyni. Możesz dodać przyprawy do smaku.

Gotuj dżem przez kolejne 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy