dżem gruszkowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem gruszkowy w powolnej kuchence
murziknata, stock.adobe.com
0

Dżem gruszkowy z jednej strony jest tak prosty i znajomy, az drugiej bardzo oryginalny na tle bardziej znanych przepisów na jagody. Dzisiaj powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować, aby zachować maksymalne korzyści i maksymalny smak świeżych owoców.

Składniki

  • Gruszka - 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 800 g
  • wanilina - 2 szczypta
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obierz i pokrój.

Wymieszaj z wodą i cukrem w misce wolnowaru.

Włącz tryb "gaszenia" na 45 minut.

W tym procesie kilkakrotnie wymieszaj dżem.

5-7 minut przed końcem dodaj wanilinę i kwas cytrynowy.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy