Sałatka marchewkowa na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Sałatka marchewkowa na zimę
Galina Atroshchenko, stock.adobe.com
0

Marchewki nie są tak często używane w konserwacji i na próżno. Taka sałatka z łatwością stanie się niezależną przekąską lub przyjemnym dodatkiem warzywnym do dania głównego. Może być również używany do gotowania zup, smażenia lub duszonych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę, dodaj olej i przyprawy i gotuj wszystko na małym ogniu przez około 45 minut, mieszając.

Wlej ocet, ułóż warzywa w sterylnych słoikach i sterylizuj je przez kolejne 15 minut w garnku z wodą.

Rzuć sałatkę marchewkową na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy