adjika z pomidorów i czosnku na zimę bez gotowania

30 min
2 puszki po 200 ml
Adjika z pomidorów i czosnku na zimę bez gotowania
Igor, stock.adobe.com
0

Ten przepis na Adjiki jest interesujący, ponieważ nie wymaga gotowania. Taka adjika nie różni się smakiem od gotowanej, a jednocześnie ma bogatszy kolor i aromat. Aby przedmiot był przechowywany dłużej, radzę trzymać słoiki w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomidory, pokrój na kawałki. Obierz paprykę z nasion i pokrój losowo. Obierz czosnek.

Zmiel przygotowane warzywa za pomocą blendera na puree.

Sól masę warzywną, dodaj cukier i mielony pieprz, dobrze wymieszaj.

Umieść Adjikę przygotowaną bez gotowania w sterylnych słoikach, szczelnie zamknij i wyślij do lodówki.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy