sałatki
22.01.2022
sałatka mięsna z marynowanymi ogórkami, zielonym groszkiem i gotowanymi warzywami
15 min
4 porcje
Ta sałatka jest bardziej odpowiednia na chłodne pory roku. Jest sycący, a produkty dla niego łatwo znaleźć w sklepie nawet zimą. Mięso użyj dowolnego: wieprzowiny, wołowiny lub kurczaka. Ugotuj tuż przed podaniem, aby danie było świeże.
Składniki
- mięso (gotowane) – 300 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki kiszone - 200 g
- zielony groszek (puszka) – 1 Bank
- cebula - 1 rzecz
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso, ogórki, obrane ziemniaki, marchewkę i cebulę.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól, mielony pieprz, majonez i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy