Jeśli pikantne potrawy cię nie przerażają, wypróbuj ten przepis. Delikatny filet z kalmarów doskonale komponuje się z warzywami i czerwoną papryką. Usuwam nasiona ostrej papryki, aby zmniejszyć pieczenie potrawy, a Ty kierujesz się swoim gustem.
Składniki
- kalmary - 3 tusze
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 200 g
- szczypiorek - 2 stem
- Zieleń - kilka gałązek
- Olej roślinny (bez zapachu) – 30 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty, a następnie włóż do ostygnięcia na talerzu.
Pokrój paprykę, pomidory, zioła i zieloną cebulę.
Pokrój czerwoną paprykę na pół, obierz nasiona i posiekaj.
Wymieszaj kalmary, warzywa i zioła.
Dodaj sól, olej i wymieszaj. Przed podaniem sałatka powinna odstawić na 40-60 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy