sałatki 22.01.2022

pikantna sałatka z kalmarów i warzyw

15 min
4 porcje
Pikantna sałatka z kalmarów i warzyw
Arnut, stock.adobe.com
0

Jeśli pikantne potrawy cię nie przerażają, wypróbuj ten przepis. Delikatny filet z kalmarów doskonale komponuje się z warzywami i czerwoną papryką. Usuwam nasiona ostrej papryki, aby zmniejszyć pieczenie potrawy, a Ty kierujesz się swoim gustem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty, a następnie włóż do ostygnięcia na talerzu.

Pokrój paprykę, pomidory, zioła i zieloną cebulę.

Pokrój czerwoną paprykę na pół, obierz nasiona i posiekaj.

Wymieszaj kalmary, warzywa i zioła.

Dodaj sól, olej i wymieszaj. Przed podaniem sałatka powinna odstawić na 40-60 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy