W przypadku tej sałatki krabowej proponuję marynować cebulę według klasycznego schematu - w wodzie z cukrem i octem. W ten sposób pozostanie chrupiący, ale straci swój ostry zapach i część ostrości. W razie potrzeby możesz użyć dowolnej innej marynaty do smaku.
Składniki
- paluszki krabowe - 250 g
- sałata - 1 pęczek
- kukurydza - 150 g
- cebula - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 1 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w krążki, zalej gorącą wodą i dodaj ocet, sól i cukier. Pozostaw na 10 minut.
Grubo posiekaj paluszki krabowe i losowo posiekaj sałatę.
Pozwól krążkom cebuli spłynąć i wyślij do sałatki.
Dodaj tam kukurydzę i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy