sałatki 26.10.2022

Olivier z językiem wieprzowym

2 godz. 30 min.
4 porcje
Olivier z językiem wieprzowym
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Olivier z językiem wieprzowym to jedna z klasycznych odmian tej sałatki. Chociaż być może najdłuższy w gotowaniu, ponieważ język będzie musiał być najpierw ugotowany. Ale okazuje się, że jest znacznie smaczniejszy niż w przypadku kiełbasy sklepowej lub kiełbasek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz języki, zalej wodą, w razie potrzeby-dodaj przyprawy i gotuj do miękkości przez około 1.5 godziny. Ostudzić bezpośrednio w bulionie, a następnie oczyścić z folii.

Osobno ugotuj jajka na twardo i ugotuj lub upiecz ziemniaki z marchewką.

Gdy wszystko ostygnie, drobno posiekaj cebulę i pokrój pozostałe składniki w kostkę. Dodaj groszek.

Dopraw Oliviera majonezem do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy