Do tej sałatki grzybowej wolę mieszać kilka różnych rodzajów marynowanych grzybów. Pieczarki, grzyby miodowe, kurki, białe i inne-wszystko, co lubisz. Pozostaje dodać trochę pachnącej zieleni i poeksperymentować z dressingiem.
Składniki
- Grzyby (grzyby miodowe i kurki w marynacie) – 200 g
- marynowane grzyby - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- koperek - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra i posiekaj wszystkie zioła i czosnek.
Dodaj wszystkie marynowane grzyby i wrzuć sałatkę.
Dopraw go oliwą z oliwek z musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy