sałatki 22.01.2022

śledzie pod futrem z marynowanymi pieczarkami

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z marynowanymi pieczarkami
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Dla miłośników śledzia jest jeszcze jeden ciekawy przepis-śledź pod futrem z marynowanymi pieczarkami. Grzyby można kupić w sklepie lub marynować według własnych upodobań. Dla mnie sklepowe są zbyt słone, więc najczęściej sam je gotuję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki. Posiekaj cebulę i grzyby. Zetrzyj jajka i pozostałe warzywa.

Na szerokim naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, soli, pieprzu i obficie posmaruj majonezem.

Wykonaj następujące warstwy ze śledzia, cebuli, jajek, grzybów i marchwi. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.

Przykryj sałatkę burakami, posmaruj majonezem. Udekoruj okruchami jajek, ziołami i odłóż w zimne miejsce na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy