Dla miłośników śledzia jest jeszcze jeden ciekawy przepis-śledź pod futrem z marynowanymi pieczarkami. Grzyby można kupić w sklepie lub marynować według własnych upodobań. Dla mnie sklepowe są zbyt słone, więc najczęściej sam je gotuję.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki. Posiekaj cebulę i grzyby. Zetrzyj jajka i pozostałe warzywa.
Na szerokim naczyniu ułóż warstwę ziemniaków, soli, pieprzu i obficie posmaruj majonezem.
Wykonaj następujące warstwy ze śledzia, cebuli, jajek, grzybów i marchwi. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Przykryj sałatkę burakami, posmaruj majonezem. Udekoruj okruchami jajek, ziołami i odłóż w zimne miejsce na 1,5 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy