sok z dyni z miąższem i suszonymi morelami na zimę

45 min
4 porcje
Sok z dyni z miąższem i suszonymi morelami na zimę
Yuliia Osadcha, stock.adobe.com
0

Nadeszła jesień i dynia pojawiła się w sprzedaży. Można z niego gotować zupy, zapiekanki, koktajle i płatki zbożowe. Uwielbiam sok z dyni z miąższem i suszonymi morelami. Pyszny napój pije się bardzo szybko. Można go zamknąć w słoikach na zimę lub schłodzić i podać natychmiast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej suszone morele wrzącą wodą przez 3 minuty, a następnie posiekaj.

Pokrój miąższ dyni w drobną kostkę.

Złóż oba półfabrykaty do rondla, dodaj cukier, wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Wlej kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 2-3 minuty i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy