chrupiące ogórki kiszone z tarhuna na zimę

20 min
8 porcji
Chrupiące kiszone ogórki z tarhun na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Estragon to rodzaj piołunu, który ma łagodną gorycz i pyszny anyżowy smak. Pikantne zioło jest czasami używane do gotowania. Podobał mi się przepis na chrupiące ogórki z tarhun na zimę. Ta przekąska jest dla prawdziwych smakoszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Złóż mieszankę papryki, obrane ząbki czosnku i tarhun do słoików.

Mocno ubij przygotowane ogórki.

Wlej wrzącą wodę i pozostaw pod pokrywkami na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i kwas cytrynowy.

Gotuj przez 2 minuty, wlej marynatę do słoików i zwiń ogórki z tarhun.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy