dżem z czarnej porzeczki z pektyną

20 min
4 porcje
Dżem z czarnej porzeczki z pektyną
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Wiele owoców i jagód jest naturalnie bogatych w pektyny. Substancja ta ma wiele różnych właściwości, a jedną z nich jest zdolność zagęszczania przedmiotu obrabianego. Dlatego dodanie pektyny jest najłatwiejszym i najbardziej naturalnym sposobem na łatwe i szybkie ugotowanie dżemu z czarnej porzeczki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel porzeczki blenderem.

Połącz pektynę i cukier, dodaj do porzeczek i ponownie ubij.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 2-3 minuty.

Wlej dżem do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy