ketchup z tarniny na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Keczup z tarniny na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że tarnina jest podstawą nie tylko do doskonałego dżemu, ale także do pysznego domowego keczupu? Idealnie pasuje do czerwonego mięsa, uzupełniając je pikantnym słodko-kwaśnym smakiem. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz tarninę, zatruj w garnku z wodą, gotuj, aż pęknie i przetrzyj przez sito.

Za pomocą maszynki do mięsa posiekaj obrane jabłka, pomidory, oba rodzaje papryki i czosnek.

Wymieszaj to wszystko i duś przez pół godziny.

Dodaj puree z tarniny i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut.

Dopraw keczup do smaku i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy