czerwona kalina z miodem na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Czerwona kalina z miodem na zimę
PixelShot, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych sposobów na przygotowanie czerwonej kaliny na zimę jest gotowanie jej z miodem. Bardzo proste i szybkie, a także niezwykle przydatne, szczególnie w sezonie przeziębień i osłabionej odporności. Przechowuj przedmiot w piwnicy lub lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj Kalinę, zanurz we wrzącej wodzie i gotuj dosłownie przez minutę.

Wrzuć go do durszlaka, a następnie przetrzyj przez sito.

Wymieszaj tę masę z miodem i ostudź.

Przenieś do sterylnego słoika i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy