Adjika ze śliwek i jabłek na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Adżika ze śliwek i jabłek na zimę
proxima13, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem na śliwki i jabłka Adjiki. To niesamowicie aromatyczny i pikantny sos, który stanowi wspaniały dodatek do dań mięsnych, ryb i warzyw. Uwielbiam dodawać Adjikę do pilawu lub makaronu, aby nadać im egzotyczny smak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść wszystkie główne składniki i przepuść przez maszynkę do mięsa.

Doprowadzić do wrzenia i dodać sól i cukier.

Gotuj Adjikę przez 50-60 minut na małym ogniu.

5 minut przed końcem dodaj zmiażdżony czosnek i przyprawy, jeśli chcesz.

Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy