galaretka z czarnej porzeczki z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Galaretka z czarnej porzeczki z agarem agarowym
Maxim Ślusarczuk, stock.adobe.com
0

Czarna porzeczka jest bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze, które pomagają utrzymać odporność. Galaretka z czarnej porzeczki z agarem agarowym jest nie mniej smaczna niż żelatyna, ale zawiera jeszcze mniej kalorii i jest odpowiednia dla wegan.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel porzeczki blenderem, przetrzyj przez sito i wymieszaj z cukrem.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 15 minut i zdjąć z ognia.

Po 5 minutach dodaj agar-agar zgodnie z instrukcją.

Ponownie zagotuj galaretkę i natychmiast wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy