marynowana śliwka wiśniowa na zimę

30 min
4 porcje
Marynowana śliwka wiśniowa na zimę
Maren Winter, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele różnych sposobów przygotowania śliwki wiśniowej na zimę. Sosy, dżemy, kompoty, dżemy i wiele innych. Możesz też spróbować marynować go ze swoimi ulubionymi przyprawami-i będzie również bardzo smaczny. Takie uniwersalne owoce wciąż trzeba szukać!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż wszystkie przyprawy do słoików i włóż śliwkę wiśniową.

Zalej go wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut pod pokrywką.

Odcedź tę wodzę i ponownie zagotuj.

Dodaj cukier, sól i ocet, gotuj przez 2 minuty i ponownie wlej śliwkę wiśniową.

Zwiń słoiki sterylnymi pokrywkami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy