dżem z borówki brusznicy z jabłkami bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z borówki brusznicy z jabłkami bez sterylizacji
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Sterylizacja puszek z półfabrykatami nie jest najwygodniejszym procesem. Potrzebujesz patelni o odpowiednim rozmiarze i ogólnie zajmuje to dodatkowy czas. Czy można obejść ten etap? Tak, jeśli oczywiście kompetentnie podejdziesz do kwestii gotowania dżemu z borówki brusznicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz borówki i drobno posiekaj obrane jabłka.

Zagotuj wodę z cukrem i rozpuść.

Dodaj borówki i gotuj przez pół godziny, mieszając.

Dodaj jabłka i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy