marynowane chili i jalapeno

20 min
4 porcje
Marynowane chili i jalapeno
Eric, stock.adobe.com
0

Nie tylko papryka ma sens marynować na zimę w szczycie sezonu. Dziś proponuję zrobić kilka słoików z ostrą papryką-Chili, Jalapeno lub innym rodzajem według własnego gustu. Możesz nawet mieszać kilka różnych kolorów.

Składniki

  • Chili (i jalapeno) – 15 sztuk
  • cukier - 4 art.
  • woda - 240 ml
  • czosnek - 2 ząbki
  • ocet winny (biały) – 240 ml
  • sól - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę w pierścienie.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki do wody i gotuj, aż cukier się rozpuści.

Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy