śliwka wiśniowa jak oliwki na zimę

40 min
2 porcje
Śliwka wiśniowa jak oliwki na zimę
bbivirys, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej oryginalnych sposobów przygotowania śliwki wiśniowej na zimę jest gotowanie jej jak oliwek. Na pierwszy rzut oka trudno odróżnić, co dokładnie znajduje się w banku. Możesz więc bezpiecznie zaskoczyć bliskich i gości. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wybierz nieco niedojrzałą żółtą śliwkę wiśniową z zielonkawym odcieniem i włóż do sterylnych słoików.

Zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól, cukier i goździki i ponownie zagotuj.

Ponownie wlej śliwkę wiśniową, wlej ocet i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy