gęsta galaretka z czerwonej porzeczki bez żelatyny i sterylizacji

15 min
8 porcji
Gęsta galaretka z czerwonej porzeczki bez żelatyny i sterylizacji
Anna, stock.adobe.com
0

Zwracam uwagę na świetny przepis na gęstą galaretkę z czerwonej porzeczki. Zgodnie z tym przepisem jest przygotowywany bez żelatyny i sterylizacji. W miarę ochładzania masa gęstnieje. Przyczynia się do tego wysoka zawartość naturalnej pektyny w jagodach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść porzeczki na patelni, przykryj cukrem i odłóż na bok na 2 godziny.

Ustaw na małym ogniu i gotuj przez 7-10 minut.

Lekko ostudź powstałą masę i przetrzyj przez sito.

Wlej galaretkę do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy