kiszona rzodkiewka na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Rzodkiewka kiszona na zimę
boommaval, stock.adobe.com
0

Mówiąc o prostych, niedrogich, ale bardzo smacznych zimowych preparatach, chciałbym osobno wspomnieć o kiszonej rzodkiewce. Ze wszystkich dziesiątek sposobów jego przygotowania dzisiaj podzielę się z wami przepisem, który stał się ulubieńcem mojej rodziny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj rzodkiewkę lub cienko pokrój.

Wymieszaj z cukrem i solą, możesz dodać kurkumę lub inne przyprawy.

Ubij go na patelnię i umieść ucisk.

Pozostaw rzodkiewkę na trzy dni, włóż do sterylnych słoików i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy