dżem z derenia z całymi jagodami

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z derenia z całymi jagodami
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Dżem z całymi jagodami to osobna uczta. Dereń świetnie nadaje się do takich eksperymentów, ponieważ jest dość sprężysty i nie gotuje się zbyt mocno. W dalszej części przepisu powiem ci więcej, czego jeszcze będziesz potrzebować.

Składniki

  • Dereń - 2 kg
  • cukier - 1.5 kg
  • sok z cytryny - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp umyty Dereń cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 2 minuty i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Powtórz poprzedni krok.

Gdy dżem znów ostygnie, zagotuj go ponownie, dodaj sok z cytryny i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy