gęsty dżem brzoskwiniowy z imbirem

3 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsty dżem brzoskwiniowy z imbirem
tashka2000, stock.adobe.com
0

Kiedy masz ochotę na coś delikatnego, ale rozgrzewającego-dżem brzoskwiniowy z imbirem doskonale rozwiąże to zadanie. Smaki doskonale się równoważą i uzupełniają. W przepisie oferuję swoje ulubione proporcje, ale możesz je zmienić według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj brzoskwinie, włóż je do miski i zalej wrzącą wodą na kilka minut. Następnie schłodzić w zimnej wodzie i zdjąć skórkę.

Usuń pestki i drobno posiekaj miąższ. Włóż go do pojemnika do gotowania dżemu, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Dodaj starty korzeń imbiru, sok z cytryny, cynamon i gałkę muszkatołową do brzoskwiń.

Umieść dżem na kuchence, zagotuj i gotuj, aż brzoskwinie całkowicie się ugotują.

Gdy dżem uzyska jednolitą konsystencję, zwiń go w słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy