Aby nie otwierać kilku puszek na raz na ucztę, a następnie nie szukać dla nich miejsca w lodówce, wolę natychmiast zwinąć korniszony z pomidorkami koktajlowymi. I wskazane jest marynowanie ich w małych słoikach-na raz.
Składniki
- pomidory koktajlowe - 500 g
- korniszony - 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 4 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- seler (zieleń) – 40 g
- woda - 1 l
- cukier - 60 g
- sól - 40 g
- ocet - 2.5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z cukrem i solą i dodaj ocet.
Ułóż korniszony, wiśnie i wszystkie suplementy w sterylnych słoikach.
Zalej wrzącą marynatą i pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.
Odcedź marynatę, ponownie zagotuj, wlej z powrotem i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy