dżem z czerwonej i czarnej porzeczki

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki
weyo, stock.adobe.com
0

Dżem z czerwonej i czarnej porzeczki to mój ulubiony dżem na zimę. Jego przygotowanie jest dość proste i nie zajmuje dużo czasu. Idealnie komponuje się ze świeżą bułką lub tostem śniadaniowym. Czasami dodaję trochę cynamonu i goździków, aby nadać mu nowe nuty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek, przykryj cukrem i zetrzyj tłuczkiem.

Zostaw ją na kilka godzin lub na noc.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj dżem przez 30-40 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy