dżem marchewkowo-pomarańczowy

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem marchewkowo
svetlana, stock.adobe.com
0

Niezwykły dżem z marchwi i pomarańczy jest nie tylko pyszny, ale także niezwykle zdrowy. Taka szokująca dawka witaminy C jest czymś, bez czego po prostu nie można się obejść zimą. Zwłaszcza w środku sezonowych przeziębień i osłabionej odporności.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń skórkę z pomarańczy i obierz miąższ i drobno posiekaj.

Zetrzyj marchewki, dodaj do pomarańczy.

Dodaj cukier, miód i wodę i gotuj wszystko razem przez około 40 minut na małym ogniu, mieszając.

W razie potrzeby zmiel dżem blenderem lub pozostaw w ten sposób.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy