dżem malinowy z agarem agarowym

30 min
4 porcje
Dżem malinowy z agarem agarowym
Tatiana, stock.adobe.com
0

Maliny nie lubią długiego gotowania i tracą nie tylko witaminy i smak, ale nawet kolor. Dlatego, aby zrobić z niego gęsty dżem, wolę używać agaru agarowego. Pozwala skrócić czas gotowania do minimum, a wynik będzie tylko lepszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj agar-agar i kilka łyżek cukru.

Maliny przykryć pozostałym cukrem i odstawić na 2-3 godziny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.

Dodaj agar, mieszając i gotuj przez kolejne 3-5 minut.

Zwiń dżem do wysterylizowanych słoików na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy